2157680.jpg

tällasia kakkuja tein jouluksi. ohjeen löysin marielta 

2 munaa

2rlk siirappia

1dl kermaa tai flora vanillaa

125g voita tai margariinia (ite laitoin n100g)

2dl fariinisokeria (ite laitoin tavallista)

1tl kanelia

1tl inkiväärijauhetta

1tl kardemummaa

1maustemitta neilikkajauhetta

3½dl vehnäjauhoja

1tl soodaa

2dl pakastepuolukoita +1tl vehnäjauhoja

koristeluun:

1½dl tomusokeria

3tl munan valkuaista

1 maustemitta sitruunahappoa tai hitusen sitruunamehua 

1½tl vettä

marsipaanikoristeita tai oikeita puolukoita (laita oikeat puolukat päälle vasta vähän ennen tarjoilua)

 

vuoraa pitkänomainen kakku tai leipävuoka leivinpaperilla tai jauhota pyöreä kakkuvuoka. Mittaa kaikki muuta aineet kulhoon paitsi puolukat, ½dl vehnäjauhoja ja 1tl soodaa. vatkaa reippaasti n.5min.

sekoita sooda loppuun jauhoon ja lisää taikinaan, jatka vatkaamista vielä n.1min.

sekoita jäisiin puolukoihin vehnäjauho tasaisesti, jauho estää puolukoitten valumisen pohjalle paistamisen aikana. lusikoi taikina ja puolukat vuorotellen vuokaan.

paista 150asteessa n.50-60min. nosta kakku uunista kun on kypsä ja kumoa heti ni saat tasasemman kakun, irrota leivinpaperit varovasti.

sekoita koristelun aineet keskenään ja lusikoi tai pursottele kakun päälle,anna kovettua ja sihtaa sitten vielä päälle tomusokeria, koristele marsipaani koristeilla tai puolukoilla.