Tämän kakun ohjeen löysin anulilliltä joka on löytänyt sen martoilta:) oli ihan hyvä kakku, tuota muruseosta mitä laitettiin väliin olis kuulunu tulla päällekki, mut vahingosa laitoin kaikki väliin.
ohje on niin iso, ettei oo tottunu tekemään näin isoja kahvikakkuja, mutta jos suuremmat pirskeet on ni mikä ettei:)
200g voita
3dl sokeria
3 munaa
2tl vanilja-aromia
1prk kermaviiliä
5½dl vehjnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½tl suolaa
½tl soodaa
Murukerros:
1½dl fariinisokeria
1dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
ripaus suolaa
3rkl voita
Vaahdota voi ja sokeri. lisää kananmunat sekoittaen. lisää vanilja-aromi ja kermaviili. lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet.
nypi muruseosta varten kaikki aineet "muruiksi". voi kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
kaada puolet taikinasta isoon voideltuun irtopohjavuokaan (laitoin pohjalle leivinpaperin ja voitelin reunat) ripottele päälle puolet muruista, lisää lopputaikina ja siihen päälle sit vielä loput murut.
paista kakkua 175asteessa n. 50-60min. anna jähtyä ja herkuttele.
Kommentit