Mehevä puolukkakakku

Taikina:

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

125 g voita

2 1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

250 g ranskankermaa

 

Täyte:

4 dl puolukoita

( 1 rkl perunajauhoja)

3 rkl sokeria

 

Kuorrutus:

2 dl ruokotomusokeria

1-2 rkl vettä

 (Wiener crush- rouhetta)

1. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja suola.

2. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rasva-sokerivaahtoon kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.

3. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja ranskankermaa taikinaan ja vatkaa tasaiseksi.

4. Sekoita sokeri puolukoihin ja käytettäessä pakastepuolukoita, lisää vielä 1 rkl perunajauhoa. Lusikoi puolet taikinasta vuokaan, ripottele puolukat tasaiseksi kerrokseksi ja lisää loppu taikina päälle.

5. Paista 200 asteessa noin tunti (paistoin hieman alle 200 asteessa 50 min). Peitä kakku foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.  Jäähdytä kakku vuoassaan, mieluiten yön yli. Sekoita kuorruteainekset ja levitä pinnalle.