siskon ohjeilla tein voileipäkakkua ja tuli kyllä hyvää:)
Käytin tummaa ja vaaleeta leipää vuorotellen.
Kostutukseen mietoa lihalientä
maustevoi:
150g voita
1dl hienonnettua persiljaa
1dl hienonnettua maustekurkkua
Täyte:
500g kinkkua (tehosekottimella) + 4dl kerma-majoneesia
majoneesikastike täytteeseen:
2 keltuaista
2tl sinappia
1tl suolaa
2tl sokeria
2/4tl valkopippuria
3-4dl öljyä
4-6tl viinietikkaa
sekoita keltuaisiin mausteet. Lisää viinietikka ja öljy aluksi tiopoittain, sitten ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten, kunnes sakenee. (valmiin majoneesin voi ohentaa kermalla.)
kuorrutuksen tein smetanan, ruohosipulituorejuuston ja yrtti-pippuri tuorejuuston seoksesta. sitte vähä kinkkusiivuja, persiljaa, kurkkua ja tomaattia.
Eli leivistä leikataan reunat pois, kostutetaan ja voidellaan maustevoilla molemmilta puolilta (aika ohuesti). kasataan rivi kerrallaan. väliin kinkkutahnaa saman paksusesti ku leipäkerros, vuorotellen vaaleet ja tummat leivät. Korkeintaan viis kerrosta leipää, ettei tule liian korkea.
kääri kakku kelmuun jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli (kevyt paino päällä.)
tasoita kakun reunat ja koristele.
Kommentit