nämä oli tuoreena ainaki tosi herkullisia:) ohje on leivontaherkut kansiosta.
18kpl
100g voita tai margariinia
2dl maitoa
½pkt (25g) hiivaa
½dl sokeria
hyppysellinen suolaa
½tl hirvensarvisuolaa
n.7dl vehnäjauhoja
voiteluun:
voita
koristeluun:
sokeria
1. sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37astetta).
2. murenna hiiva astiaan. Lisää hiivaan pieni määrä nestettä ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loppu neste.
3. lisää sokeri, suola, hirvensarvisuola ja suurin osa jauhoista. jätä pieni määrä jauhoja leipomiseen. alusta taikina tasaiseksi käsin tai konella.
4. anna taikinan nousta peitettynä vedottomassa paikassa huoneenlämmössä n.30min.
5. kaada noussut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 18 yhtä suureen osaan.
6. pyörittele taikinapaloista pitkiä ohuita, noin 40cm pitkiä pötköjä. muotoile pötköistä rinkeleitä.
7. pane rinkelit pellille leivinpaperinpäälle. peitä rinkelit ja anna niiden nousta n.30min. säädä uuni 250asteeseen.
8. paista uunin keskiosassa 8-10min. voitele rinkelit lämpiminä voisulalla ja kasta ne sokeriin.
Kommentit