nämä oli tuoreena ainaki tosi herkullisia:) ohje on leivontaherkut kansiosta.

18kpl

100g voita tai margariinia

2dl maitoa

½pkt (25g) hiivaa

½dl sokeria

hyppysellinen suolaa

½tl hirvensarvisuolaa

n.7dl vehnäjauhoja

voiteluun:

voita

koristeluun:

sokeria

1. sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37astetta).

2. murenna hiiva astiaan. Lisää hiivaan pieni määrä nestettä ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loppu neste.

3. lisää sokeri, suola, hirvensarvisuola ja suurin osa jauhoista. jätä pieni määrä jauhoja leipomiseen. alusta taikina tasaiseksi käsin tai konella.

4. anna taikinan nousta peitettynä vedottomassa paikassa huoneenlämmössä n.30min.

5. kaada noussut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 18 yhtä suureen osaan.

6. pyörittele taikinapaloista pitkiä ohuita, noin 40cm pitkiä pötköjä. muotoile pötköistä rinkeleitä.

7. pane rinkelit pellille leivinpaperinpäälle. peitä rinkelit ja anna niiden nousta n.30min. säädä uuni 250asteeseen.

8. paista uunin keskiosassa 8-10min. voitele rinkelit lämpiminä voisulalla ja kasta ne sokeriin.