Pirkasta otin tämän mustikkahyveen ohjeen, kohta maistellaan:)

mä tein pohjan valmiista murotaikinasta, mut täsä tää lehen ohje

pohja:

100g voita tai leivontamargariinia

1dl sokeria

2isoa kananmunankeltuaista

2½dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

täyte:

250g mustikkaa

1rkl perunajauhoja

½dl sokeria

(1tl kuivattua minttua)

marenki

4 isoa kananmunan valkuaista

1dl sokeria

lisäksi:

1tlk (2dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1.vaahdota huoneen lämpöinen rasva ja sokeri. lisää vaahtoon huoneenlämpöiset keltuaiset hyvin vatkaten. yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe

lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin.

2. sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot. jos käytät tuoreita mustikoita, voit puolittaa perunajauhojen määrän.

Lisää mustikoiden joukkoon myös sokeri ja halutessasi minttua. levitä mustikkatäyte vuokaan murotaikinan päälle. paista 200asteisen uunin alimmalla tasolla 15min.

3. vaahdota valkuaiset j a lisää sokeri vatkaamisen aikana kolmessa erässä. marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto pysyy kulhoa kallistaessa paikallaan.

Siirrä vaahto pursotinpussiin. käytä isokokoista pursotinterää. pursota marenkiraidat vieriviereen piirakan pinnalle.

kypsennä piirakkaa edelleen 8-10minuuttia.

4. tarjoa mustikkahyve haaleana vaniljakastikkeen kanssa.