Tämä mainio ohje on mimmin blogista.
ohje on iso, 1½litran pullataikina.
1½l maitoa
150g hiivaa
6dl sokeria
3tl suolaa
3rkl kardemummaa
3 kananmunaa
300g sulatettua haaleaa rasvaa
vehnäjauhoja (vajaa3kg)
Rahkatäyte:
400g maitorahkaa
500g voita
400g sokeria
200g vaniliinikreemijauhetta
muruseos:
100g voita
100g sokeria
200g vehnäjauhoja
pullien voiteluun:
2 kananmunaa
1. valmista pehmeä pullataikina tavalliseen tapaan jakohota liinan alla.
2. pyörittele kohonneesta pullataikinasta pyöreitä pullia (raakapainoltaan 50-55g) ja kohota nekin lämpimässä paikassa.
3. valmista rahkatäyte sekoittamalla pehmeä voi rahkaan hyvin vatkaten, lisää sokeri ja vaniliinikreemijauhe ja vatkaa seos tasaiseksi.
4. valmista muruseos sekoittamalla ainekset ryynimäiseksi seokseksi (esim.nyppimällä)
5. paina kohonneisiin pulliin keskelle syvennys esim. pienellä lasilla
6. voitele pullien reunat kananmunalla
7. täytä kolo ensin rahkatäytteellä (pursottamalla kätevää, nopeaa ja siistiä...reilun rkl verran per pulla) ja ripottele muruseosta pullan päälle.
8. paista pullat tavallisessa uunissa 200-225 asteisessa uunissa kauniin vaaleanruskeiksi. n.15min.
9. käsittele kuumia pullia varovasti, sillä pullien rahkatäyte on pehmeää ku pullat otetaan uunista. anna pullien jäähtyä rauhassa. pullia ei myöskään saa laittaa päällekkäin jäähtymään.
Kommentit