Tämä mainio ohje on mimmin  blogista.

ohje on iso, 1½litran pullataikina.

1½l maitoa

150g hiivaa

6dl sokeria

3tl suolaa

3rkl kardemummaa

3 kananmunaa

300g sulatettua haaleaa rasvaa

vehnäjauhoja (vajaa3kg)

 

Rahkatäyte:

400g maitorahkaa

500g voita

400g sokeria

200g vaniliinikreemijauhetta

 

muruseos:

100g voita

100g sokeria

200g vehnäjauhoja

 

pullien voiteluun:

2 kananmunaa

 

1. valmista pehmeä pullataikina tavalliseen tapaan jakohota liinan alla.

2. pyörittele kohonneesta pullataikinasta pyöreitä pullia (raakapainoltaan 50-55g)  ja kohota nekin lämpimässä paikassa.

3. valmista rahkatäyte sekoittamalla pehmeä voi rahkaan hyvin vatkaten, lisää sokeri ja vaniliinikreemijauhe ja vatkaa seos tasaiseksi.

4. valmista muruseos sekoittamalla ainekset ryynimäiseksi seokseksi (esim.nyppimällä)

5. paina kohonneisiin pulliin keskelle syvennys esim. pienellä lasilla

6. voitele pullien reunat kananmunalla

7. täytä kolo ensin rahkatäytteellä (pursottamalla kätevää, nopeaa ja siistiä...reilun rkl verran per pulla) ja ripottele muruseosta pullan päälle.

8. paista pullat tavallisessa uunissa 200-225 asteisessa uunissa kauniin vaaleanruskeiksi. n.15min.

9. käsittele kuumia pullia varovasti, sillä pullien rahkatäyte on pehmeää ku pullat otetaan uunista. anna pullien jäähtyä rauhassa. pullia ei myöskään saa laittaa päällekkäin jäähtymään.