459918.jpg

Tein tällasta ihan aikani kuluksi, ohjeen löysin yhestä ohjevihkosesta, kaikkia aineita mulla ei ollu joten piti soveltaa. Aika makeaa oli, mutta ihan kivaa vaihtelua. Laitan ohjeen silleen ku sen ite tein.

Pohja:

4 kananmunan keltuaista

1½dl sokeria

n.1d maitoa

60g valkosuklaata

150g voita

3½dl vehnäjauhoja

2tl vaniliinisokeria

2tl leivinjauhetta

Marenki:

4 kananmunan valkuaista

2½dl sokeria

Täyte:

suklaamousse (kaupan valmisjuttu, joka vaan vatkataan maitoon)

mariannerouhetta

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi yhdessä ja anna jäähtyä. Sekota jäähtynyt suklaa-voi seos keltuais-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon vuorotellen maidonkans ja sekota. Levitä pellille.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen kokoajan voimakkaasti vatkaten, kunnes vaahto on jäykkää. Levitä valkuaisvaahto pohjan päälle. Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla n.30min jäähdytä.

Vatkaa mousse ja lisää siihen marianne rouhetta. välystä torttu ja koristele haluamallasi tavalla.