500790.jpg

Tämän ohjeen nappasin pirkasta.:) keksiä laitoin pohjalle enemmän, ku tykkään että on paksumpi pohja, alkuperäisessä ohjeessa käytettiin aprikoosia ne vaihdoin persikkaan. Kiva kakku kyllä tuli, pirteä ja hyvän makunen.

1pkt kaurakeksejä (175g) (ite laitoin 2pkt)

75g voi-kasviöljyseosta

Täyte:

3 liivatetta

½ levyä pirkan valkoista hasselpähkinä suklaata ( ite laitoin levyn valkosuklaata)

2dl vispikermaa

1tlk (250g)maitorahkaa

4rkl sokeria

2tl vaniliinisokeria

1½rkl sitruunamehua

½dl aprikoositölkin lientä ( ite laitoin persikanlientä)

Pinnalle:

2tlk aprikoosin puolikkaita (ite laitoin persikkaa)

Liivatteet kylmään likoomaan, rouhi suklaa veitsellä. vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokerit, sitruunamehu ja suklaarouhe.

Kuumenna aprikoosintölkin lietä pienessä kattilassa ja liota siihen liivatteet. jäähdytä hieman, kaada liivateliemi ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kerma kevyesti nostellen. Anna hyytyä jääkaapissa 3tuntia tai yön yli.