592821.jpg

Tämän ohjeen oon löytänyt joskus anna-lehdestä ja ite kyllä tykkään näistä.

pohja:

250g voita

1½dl sokeria

2tl vanilijasokeria

2 keltuaista

6dl vehnäjauhoja

Täyte: 1½dl vadelmamarmeladia

Kuorrutus:

1 annospussi capiccinopikakahvijauhetta

2rkl vettä (ite joutuin laittaan enemmän)

3½dl tomusokeria

Koristelu: 5-6 palaa tummaa suklaata (itelläni oli vaan maitosuklaata mutta hienompi tulee tummalla suklaalla:)

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää mukaan keltuaiset ja jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperin päällä ohuiksi levyiksi (n. 20cm*30cm). Siirrä toinen levy pellille ja levitä levyn päälle marmeladi. Kumoa toinen kaulittu taikinalevy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Sekoita kuorrutus ja levitä tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen levyn päälle. Valuta pinnalle raidoiksi sulatettua suklaata ja vedä kostutetulla veitsellä koristeviillot kuorrutteeseen. Anna sen kovettua ja leikkaa paloiksi.