850729.jpg

Tämän ohjeen löysin täältä. Nämä oli tosi hyviä, joskus kokeilen vielä eri täytteillä, esim jauheliha tai tonnikala! kopsaan ohjeen tähän!

Rahkavoitaina

(20 - 25 hyrrään)

250 g margariinia tai voita

250 g vehnäjauhoja ( itse laitan ihan pikkusen enemmän niin leivonnaisten muoto säilyy paremmin)

1 tl leivinjauhetta

250 g maitorahkaa

- nypi jauhot, leivinjauhe ja rasva ryynimäiseksi seokseksi

- lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita taikina kovettumaan kylmään muutamaksi tunniksi tai esim yön yli ( periaatteessa taikinan voi käyttää heti, mutta kovettumisen jälkeen sitä on helpompi käsitellä/kaulita...)

- itse tykkään laittaa taikinan pussiin ja taputella littanaksi ja sitten kylmään.... ja siitä on sitten aikanaan helppo ruveta kaulitsemaan sopivan paksuista levyä ....

Täytteeksi

savukinkkua hienonnettuna

juustoraastetta n. 300 g (osa päälle )

tuoretta paprikaa pikku kuutiona

purjoa hienonnettuna

 

kovettunut taikina  kaulitaan suorakaiteen malliseksi levyksi ( n. 25 x 60 cm)

ja täytteet levitetään levylle.

Täytteen juustoraaste edesauttaa hyrrää pysymään kasassa paiston aikana.

Täytteeksi käy mikä tahansa kypsä. Huom ei saa olla liian kosteaa, muuten hyrrät aukeavat paiston aikan.( joskus olen pakastimessa olleesta kinkusta joutunut "vääntämään" lientä pois...)

...ja sitten täytetty levy rullataan sorminäppäryydellä kiinteäksi rullaksi. Ja liitoskohta nipistellään kiinni pitkältä sivulta. Rulla leikataan 2-2½ cm kiekoiksi ja ne pellille leikkauspinta ylöspäin.

Vielä munalla voitelu ja juustoraastetta päälle

(tämäkin juustoraaste auttaa hyrriä pysymään kasassa paiston aikana)

Hyrrät paistetaan + 225 C kauniin ruskeiksi uunin keskitasossa ( n.15 min ?) .... jostain syystä paistuvat helposti pohjasta liian tummiksi...itse nostin paiston loppupuolella uunin ylätasolle saamaan enemmän pintaväriä