789626.jpg

Tämän ohjeen otin parhaat kotileivonnaiset kirjasta ( pehmeät sarvet), mutta laitoin sinne tällasen herkullisen täytteen.

5½dl vehnäjajuhoja

150g margariinia tai voita

2dl maitoa

25g hiivaa

½tl suolaa

voiteluun: munaa

Täyte:

Kinkkua

Paprika-chili tuorejuusto

Sekoita vehnäjauhot ja pehmeä rasva käsin ryynimäiseksi seokseksi. Liouota kylmään maitoon hiiva sekä suola ja sekoita jauho-rasvaseokseen. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna taikinan levätä kylmässä 15minuuttia. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taita levy kolmeen osaan. toista tämä vielä kahteen kertaan. Anna taikinan levätä kylmässä 15 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan. kauli taikinat pyöreähköksi, halkasijaltaan noin 30 cm levyiksi. Leikkaa taikinapyörällä levy kahdeksaan osaan. sekoita täytteen aineet keskenään, laita täytettä taikinakolmioiden leveämpään päähän. kierrä rullalle aloittaen täytteisestä päästä. Taivuta leivonnaiset sarviksi pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota lämpimässä peitettynä. Voitele sarvet munalla ja paista 225 asteessa uunin keskiosassa 14-16minuuttia.