912710.jpg

Näitten ihanien ässien ohjeen löysin mimmin blogista kopsaan tähänki tuon ohjeen!

Taikina pitää tehdä kovettumaan jo edellisenä päivänä.

Vanhan ajan hyvät ässät ( kaneliässät)

noin 70 kpl

125 g rasvaa

250 g sokeria

3 munaa

1 - 1½ tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

350 g vehnäjauhoja

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita kylmään tekeytymään ja jähmettymään.

Pyörittele jähmettyneestä taikinasta pötkö ja jaa se osiin.... käytä vain vähän jauhoja apuna, jotta sokeri-kaneliseos tarttuu seuraavassa vaiheessa pikkuleivän pinnalle

Pyöräytä käsien välissä jokainen ässäaihio pikkusormen paksuiseksi tangoksi...

( tämä vaihe on monesta hankala... mutta itse olen tottunut tekemään ne näin... mitä ripeämpi olet, sitä helpompaa se on... koska taikina ei ehdi lämmetä/pehmitä. Jos jäät haikailemaan ja ättäröimään asian kanssa... taikina tarttuu joka paikkaan kiinni ja meinaa mennä hermot!!!

Ja kieräytä tangot soker-kaneliseoksessa ja muotoile pellillä ässäksi.

Itse tykkään vanhan mallisesta ässästä, eli yläsakara pienempi kuin alasakara.

Ja sitten ässät paistumaan 175 - 200 asteiseen uuniin keskiosaan noin 10 min -> vahdattava, etteivät pala! Ja jälleen kerran minun piti laittaa kaksinkertainen leivinpaperi pellille, etteivät pikkuleivät tummuneet liikaa pohjasta....