912718.jpg

Kokeilin onnistuisko itellä karjalanpiirakat, ku en oo koskaan leiponu. Tuli tosi ihania, näitä meinaan talvenmittaan leipoa leivinuunissa. Tämä ohje on parhaat kotileivonnaiset kirjasta.

kuori:

2dl kylmää vettä

2rkl öljyä

1tl suolaa

2½dl ruisjauhoja

2½dl vehnäjauhoja

Täyte:

5dl vettä

3dl puuroutuvaa riisiä

1l maitoa

n.1tl suolaa

Voiteluun:

1-2dl maitoa

n.25g voita

Valmista ensin täyte. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Lisää maito ja keitä puuroa 30-35 min. miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen.

Mausta puuro vasta valmiina suolalla

Aloita kuorien valmistus silla aikaa kun puuro kypsyy. sekoita kylmään veteen öljy, suola ja jauhot.

vaivaa taikinaa hetki niin siitä tulee sitkeämpää ja helpompaa käsitellä. Leivo kuoritaikina tangoksi. jaa se 25-30 palaan.

¨pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne kädellä taputtaen matalammiksi. pane levyt muovin alle ja ripottele väleihin hieman jauhoja kiinni tarttumiset estämiseksi.

Kauli taikinalevyt jauhoja apuna käyttäen ohuiksi soikeiksi piirakankuoriksi. Laita ne limittäin ja väliin hieman jauhoja, peitä muovilla kuortumisen estämiseksi.

Levitä täytettä ja rypytä. Nosta pellille ja paista 250-175asteessa 15-20 minuuttia

Kasta kypsät piirakat heti uunista ottamisen jälkeen maito-voiseokseen.

Pane piirakat laakeahkoon astiaan limittäin ja peitä voipaperilla ja leivinliinalla. Anna jäähtyä ja pehmentyä ennen tarjoilua n.20-25min.