1058206.jpg

200g margariinia

9dl kaurahiutaleita

6rkl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

2dl sokeria

4tl vaniliinisokeria

6rkl siirappia

kuorrutus:

4dl kermaa

4dl fariinisokeria

2tl voita

Pinnalle: mantelirouhetta

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri ja vaniliinisokeri. Sekoita sulatettu rasva jauhoseokseen ja lisää taikinaan lopuksi siirappi. levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja taputtele tasaseksi. paista 175asteessa uunin alatasossa n15min. Anna jäähtyä. valmista kuorrutus: sekoita kerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan ja keitä kokoajan sekoittaen n.20min, kunnes seos sakenee. Tee karamellikoe: tiputa kinuskia kylmään veteen. kinuski on sopivaa, kun pisara jähmettyy vedessä. sekoita voi valmiiseen kinuskiin ja levitä heti jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele runsaasti mantelirouhetta. Anna kovettua kylmässä ja leikkaa pieniksi neliöiksi.

Ohjeen oon kopsannu Pirkan sivuilta!