Ylimpänä Unelmat, keskellä Marmeladiviipaleet ja alimmaisena bebet (ohje täällä)
Unelmat n.50kpl
100g margariinia
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1dl öljyä
1tl hirvensarvensuolaa
n.4½dl vehnäjauhoja
sekoita rasva, sokeri ja vaniljasokeri. lisää öljyä vähän kerrallaan. sekoita hirvensarvensuola pieneen jauhomäärään ja lisää taikinaan. samoin loput jauhot.
Leivo taikinasta kaksi tankoa, paloittele tangot ja leivo pyörylöiksi. paista 150 asteessa, uunin keskiosassa n.20min.
Marmeladiviipaleet 50-60kpl
150g margariinia tai voita
1½dl sokeria
2 munaa
1tl appelsiinin raastettua kuorta
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
päälle:
paistonkestävää appelsiinimarmeladia tms.
koristeeksi:
2dl tomusokeria
1rkl appelsiini tai sitruunamehua
vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita vaahtoon hyvin pestyn appelsiinin raastettua kuorta.jos käytät jotain muuta kuin appelsiinimarmeladia jätä silloin raastettu appelsiininkuori pois.
Lisää vehnäjuho-leivinjauheseos ja sekoita taikina tasaiseksi.
jaa taikina kolmeen osaan, pyörittele osat uunipellin (n.30cm) pituisiksi tangoiksi ja pyöräytä leivinpaperille työpöydälle. kaikki kolme mahtuvat samalle paperille.
vedä varovasti leivinpaperi pellille, painele etusormen avulla taikinatangon keskelle syvennys ja täytä se marmeladilla.
paista tankoja 200asteessa uunin keskitasolla 12-15min. anna jäähtyä.
Kommentit