pohja:
4-5 huoneenlämpöistä kananmunanvalkuaista
1tl etikkaa
2½dl sokeria
2tl maissitärkkelystä
1tl vaniljasokeria
täyte:
3dl kuohukermaa
2rkl sokeria
½l (.250g) mansikoita (laiton mansikka murskaa josta valutin mehua pois)
Vatkaa valkuaiset ja etikka kovaksi vaahdoksi.
Lisää puolet sokerista vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Sekoita loppu sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri keskenään.
Lisää seos vaahtoon vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Kun kaikki sokeri on lisätty ja vaahto on kovaa, levitä se leivinpaperille.
Paista marenkia uunin keskiosassa 175asteessa noin 15min tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Sokeroi marengin pinta ja kumoa marenki leivinpaperille. Poista leivinpaperi, jonka päällä marenki paistettiin. anna jäähtyä.
vaahdota kerma, lisää sokleri ja levitä kermavaahto jäähtyneen marenkipohjan päälle. paloittele mansikat ja levitä palat pohjan päälle.
kierrä pohja löysäksi rullaksi pitkittäin. koristele haluamallasi tavalla.
ohje on leivontaherkut kortista.
Kommentit