pohja:

4-5 huoneenlämpöistä kananmunanvalkuaista

1tl etikkaa

2½dl sokeria

2tl maissitärkkelystä

1tl vaniljasokeria

täyte:

3dl kuohukermaa

2rkl sokeria

½l (.250g) mansikoita (laiton mansikka murskaa josta valutin mehua pois)

 

Vatkaa valkuaiset ja etikka kovaksi vaahdoksi.

Lisää puolet sokerista vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Sekoita loppu sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri keskenään.

Lisää seos vaahtoon vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Kun kaikki sokeri on lisätty ja vaahto on kovaa, levitä se leivinpaperille.

Paista marenkia uunin keskiosassa 175asteessa noin 15min tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Sokeroi marengin pinta ja kumoa marenki leivinpaperille. Poista leivinpaperi, jonka päällä marenki paistettiin. anna jäähtyä.

vaahdota kerma, lisää sokleri ja levitä kermavaahto jäähtyneen marenkipohjan päälle. paloittele mansikat ja levitä palat pohjan päälle.

kierrä pohja löysäksi rullaksi pitkittäin. koristele haluamallasi tavalla.

ohje on leivontaherkut kortista.